Oceà i gota d’aigua

Oceà i gota d’aigua

Així és la vida, som com a petites gotes d’aigua a l’Oceà, però en realitat som l’Oceà. Aquesta és una metàfora utilitzada moltes vegades per poder comprendre millor els qui en realitat som i, de vegades és difícil per a la nostra ment, que puguem sentir l’Oceà en una minúscula gota d’aigua. Més les mateixes qualitats de l’Oceà es troben, també, a la gota d’aigua, encara que aparentment ens costi de creure-ho. Tot el misteri de l’Oceà. Tota la seva força. Tota la seva Llum és també a cada gota.

Així també passa en nosaltres pel que fa a l’energia creadora. Tots posseïm aquesta energia creadora encara que sovint ens sentim o ens veiem com a gotes d’aigua de l’Oceà. Si ens permetem sentir, que cadascú pot definir com millor li sembli, podrem descobrir un gran potencial en nosaltres. Un potencial que ara en aquesta existència és com si estigués contret perquè l’energia que constitueix la matèria és estructura, és cohesió, encara que només en aparença.

Nosaltres també som expansió encara que estiguem, ara, en aquesta existència. Tota la part expansiva nostra, de vegades, és oblidada. La nostra atenció bàsicament se centra en la matèria: requereix cures, atencions, hem de satisfer les necessitats i tantes altres coses que omplen el nostre temps. Més si ens permetem un temps de no fer, de silenci, de sentir, podrem percebre molt millor tota aquesta gran expansió que també ens conforma. Som contracció i expansió, al mateix temps. Som el Buit i la Unitat, alhora, encara que de vegades, costi percebre’l des de la nostra ment.

Utilitzem el pont cap al nostre cor per experimentar-lo i, si és experimentat, ja forma part de la nostra realitat.

Quan ens vam reunir per meditar amb Carleto i vam parlar de la pluja fina va ser perquè la pluja fina és delicada, és respectuosa, és lleugera, és de fàcil digestió. No és menys nutritiva, menys netejadora i més vital o menys vital. Però avui, Carleto ja és Oceà. Per això la meditació d’avui sentirem, i cadascú segons la seva voluntat, aquesta experiència d’Oceà. Un Oceà que ens neteja, que ens nodreix, que ens respecta. Un Oceà que també ens permet sentir-nos lleugers si ens deixem balancejar en el seu moviment.

Hi ha també moltes experiències entre sentir-se Oceà o sentir-se com una gota d’aigua d’aquest Oceà. Hi ha rius, hi ha llacs, hi ha torrents, hi ha cascades… infinitud de formes que constitueixen aquest moviment de la vida i tots els experimentem tots, per comprendre que l’Oceà i la gota d’aigua és el mateix.

Sentim-nos, avui, immersos i submergits en aquest Oceà. Sentim-nos bressolats, cuidats i protegits. Que aquesta sensació ens nodreix, ens renovi, ens regeneri per sentir profundament la vida, en aquest moviment.

Deixem-nos bressolar amb confiança i permetem-nos aquest temps tan necessari. Descansem envoltats de silenci per escoltar-lo. Descansem tranquils, ara i aquí, on tot es possibilita i agraïm a l’univers per aquesta experiència. Unitat, amor, confiança, entrega, tendresa, alegria, i cadascú segons el seu sentir, sense oblidar la Pau.

amb Amor  i Llum-18-12-2022

Quant a l'autor

Qualitat de vida administrator

Deixeu una resposta