SER és exercitar-se un mateix

SER és exercitar-se un mateix

SER és exercitar-se un mateix. L’acció comença en nosaltres i acaba en nosaltres. Però al mateix temps el SER irradia cap a fora. Els beneficis són per a tothom. Quines accions poden fer-se?

Sentir-se. Sentir entès com percebre amb els sentits físics, però també vol dir adonar-se. En la imatge veurem que hi ha un cor central des d’on es desplega la dualitat que engloba tot el sentir en un moviment harmònic i equilibrat.

Estimar-se. No per plaer o egoisme sinó per tenir-nos en compte, per valorar-nos. Si exercitem el sentir serem capaços de conèixer el que neix de l’Amor incondicional. En la imatge l’Amor incondicional es el que engloba tots els altres Amors i els abraça tenint-los en compte.

Respirar-se, entès com trobar el lloc per on comunicar-se. Exercitar-se per trobar un espai obert per on transitar. En la imatge podem veure el ventall que manté sempre aquest espai central obert, lligat a tots els colors, a totes les vibracions.

Servir-se. El significat és el de ser útil a un mateix, complir amb els deures cap a un mateix, tot el que estigui d’acord amb el meu sentir em serà d’utilitat, i em sentiré en pau. I, al mateix temps, disposar-se a ser un instrument. En la imatge es representa amb una creu ja que està relacionada amb la nostra dimensió humana i també amb la dimensió espiritual.

Expandir-se, en el significat de créixer, desenvolupar-se, enfortir-se. No enfoco la realitat amb una petita llanterna sinó que la Llum que ha crescut en mi, gràcies al conjunt d’accions fetes sobre mi, comença a il·luminar l’exterior. En la imatge podem apreciar un rostre amb una visió més amplia en totes direccions, fonamentada en l’Amor i connectada a tot l’Univers.

Respectar-se.  Una acció en plena actualitat, cal respectar el límits, les normes, les lleis, les dietes… No pel simple fet de que s’ha d’evitar la destrucció o l’agressió cap a tota cosa creada sinó amb la voluntat de prendre’s en consideració un mateix. Cal que ens tinguem en compte per canviar el que s’ha de canviar. No deleguem responsabilitats als altres. Assumim les nostres responsabilitats. En la imatge podem veure-hi l’abraçada  permissiva per respectar el ritme de la Creació.

Sanar-se. Acció entesa com a guarir-se o restituir la salutalliberar-se de prejudicis, protegir-se, defensar-se. La guarició neix en un mateix i cap a un mateix. Des de fora tan sols es facilita el moviment, s’acompanya, s’impulsa. La imatge ens mostra el cicle de la vida d’una llavor. Metafòricament parlant nosaltres som aquesta llavor, que necessita dels 4 elements per desenvolupar-se esplendorosament.

Resplandir-se, volen dir emetre llum, començar a brillar després de accionar sobre un mateix totes les accions que hem comentat. O brillar més que de costum. Aquesta acció és molt important i és dóna espontàniament després de sanar-se. Sovint hi ha més llum al rostre de qui s’ha sanat, de qui s’ha alliberat. La imatge de la flor de la vida en totes les vibracions, els colors formant una sola imatge, potencia la seva Llum.

Empoderar-se. Vol dir atorgar-se poder un mateix. Vol dir impossible de resistir-se a un mateix. Arribat a aquest punt, no podem evitar la nostra responsabilitat. Estem capacitats per això i molt més. La imatge simbolitza l’úter universal que ens conté, en el que la dualitat hi és present sense necessitat de dissoldre’s i on tot és Ú.

Quant a l'autor

Natxi - Joan administrator

Deixeu una resposta