TALLER RATAFIA A SANT JULIÀ DE VILATORTA

TALLER RATAFIA A SANT JULIÀ DE VILATORTA

Data
02 / 07 / 2022
Hora
9:00 am - 1:00 pm

Localització
Parc de les set fonts

Categories


Introducció: la RATAFIA és un licor habitual dels aperitius i sobretaules a una gran part de Catalunya, des de fa molts segles. Tradicionalment, i depenent de la recepta aplicada, se li atribueixen múltiples propietats medicinals: aperitives, digestives, dolors abdominals, etc.
Per aquest taller, partint d’una recepta que donarem per escrit, hem volgut que cada participant pugui collir la major quantitat possible de plantes, per fer la seva pròpia ratafia. Això vol dir que, abans d’elaborar, caldrà caminar, reconèixer, recollir i, finalment sí, ens posarem a elaborar el licor.

Data i horari: Dissabte, 2 de juliol, de 9h a 13h, al matí.

Lloc de trobada per anar a recollir les plantes? Al Parc de les set fonts, a Sant Julià de Vilatorta.

Què cal portar? un recipient de vidre, amb coll ample i tap, i una capacitat mínima de 2 litres. També seria bo portar un cistellet per recollir una part de les plantes que inclourem en la recepta.

Cost: 40 €.

Aquest cost què inclou? 1’750 litres d’aiguardent i totes les plantes fresques (que no s’hagin pogut collir directament), fruits i espècies necessàries per fer-la. Un cop acabat tot el procés s’obtindran, aproximadament, 2 litres de ratafia.
A més, hi haurà un tast de galetes amb degustació de ratafia de l’any anterior i entregarem receptes de cuina per fer amb ratafia.

Inscripcions: Cal inscriure’s, com a molt tard, el dijous 30 de juny, al telèfon 693.722.227 o al correu-e pren@qualitatdevida.com. Places limitades.

Quant a l'autor

Natxi - Joan administrator