TALLER RATAFIA A SANT JAUME DE VILADROVER

TALLER RATAFIA A SANT JAUME DE VILADROVER

Data
12 / 06 / 2021
Hora
9:00 am - 1:00 pm

Localització
Sant Jaume de Viladrover

Categories


Introducció: la RATAFIA és un licor habitual dels aperitius i sobretaules a una gran part de Catalunya, des de fa molts segles. Tradicionalment, i depenent de la recepta aplicada, se li atribueixen múltiples propietats medicinals: aperitives, digestives, dolors abdominals, etc.
Per aquest taller, partint d’una recepta que donarem per escrit, hem volgut que cada participant pugui collir la major quantitat possible de plantes, per fer la seva pròpia ratafia. Això vol dir que, abans d’elaborar, caldrà caminar, reconèixer, recollir i, finalment sí, ens posarem a elaborar el licor.

Data i horari: Dissabte, 12 de juny de 2021, de 9h a 13h, al matí.

Lloc de trobada per anar a recollir les plantes? Ermita de Sant Jaume de Viladrover (El Brull).

Què cal portar? un recipient de vidre, amb coll ample i tap, i una capacitat mínima de 2 litres. També seria bo portar un cistellet per recollir una part de les plantes que inclourem en la recepta.

Cost: 35’- Euros

Aquest cost què inclou? 1’750 litres d’aiguardent i totes les plantes fresques (que no s’hagin pogut collir directament), fruits i espècies necessàries per fer-la. Un cop acabat tot el procés s’obtindran, aproximadament, 2 litres de ratafia.
A més, hi haurà un tast de galetes amb degustació de la ratafia de l’any anterior i entregarem receptes de cuina per preparar amb ratafia.

Inscripcions: Cal inscriure’s, com a molt tard, el dijous 10 de juny, al telèfon 693.722.227 o al correu-e pren@qualitatdevida.com. Places limitades.

Quant a l'autor

Natxi - Joan administrator